Zo moeilijk is het niet, maak mindfulness niet groter dan het is

Sommige mensen denken dat ze niet gemaakt zijn voor mindfulness. ‘Ik kan mij niet focussen’, ‘Ik ben een doener, geen zwever!’, ‘Mijn geest is te druk om mindful te kunnen zijn’ en ook ‘Het laatste wat ik wil is nóg een item bij mijn to-do list!’.
Maar denk nog eens na…Te druk, met te veel dingen bezig, meer doen dan dat je aan kan? Word dan toch maar lid van de club en maak mindfulness niet groter dan het is.

Maak mindfulness niet groter dan het is

Ik hoor vele redenen waarom het moeilijk voor mensen is om te starten met mindfulness. Eén daarvan is dat zij mindfulness vaak veel groter maken dan het is. “Ik moet eerst die en die boeken lezen”, “ik moet eerst die training doen’, ‘ik moet eerst 20 minuten op een kussentje kunnen zitten om te mediteren’, enzovoort.

Niets is minder waar

Iedereen is heel goed in staat tijdens het douchen of als je een kop koffie drinkt op te merken dat je gedachten overal heen schieten. En ook jij ziet vast vaak in hoe vergeetachtig en onachtzaam je kunt zijn tijdens het douchen of koffiedrinken én dat dan anders kan. En je bent ook heel goed in staat om altijd weer opnieuw te beginnen. Steeds maar weer.

Zo eenvoudig en voor de hand liggend is mindfulness.

Direct met mij contact via Yohello

Blogs voor starters, alle mindfulness basistrainingen en coaches in Nederland

Facebook pagina Over Mindfulness voor Starters

Vrij naar een artikel van Carla Naumburg in Cognoscenti WBUR.org’s ideas and opinion pagina

Maak Mindfulness Niet Moeilijker Dan Het Is

Geef een reactie