Doe het Zelf – Tips voor behoud rust en aandacht in de hectische kerstvakantie

Mindful tegengif om je door de snelkookpan van vrolijkheid en opwinding van de komende kerstvakantie heen te loodsen! Een tijd waarin zoveel drukte is dat de vreugde, de magie en betekenis van deze feestdagen makkelijk verloren gaan en vervangen worden door stress.

Dit zijn twee stressoren met het bijpassend tegengif.

Tijd is beperkt

De agenda’s lopen snel vol tijdens deze dagen. Een combinatie van verplichtingen en wensen maakt het soms ondoenlijk. En we lopen rond als een kip zonder kop om cadeaus te kopen, versieringen te verzamelen en aan te brengen, recepten te verzinnen, kerstmarkt bezoeken en wat al niet meer.

Kerstkado: trakteer je zelf tijdens deze vakantie op drie momenten om zelf te tanken. Hier kan je echt kiezen: drie dagen of dagdelen of als het echt niet anders kan minder. Plan deze ook in je agenda.

Verwachting van perfectie

De feestdagen moeten natuurlijk slagen. En niet zomaar slagen natuurlijk, eigenlijk moeten ze perfect zijn, in de flow en het beste van wat dit jaar al gegeven is en als onvergetelijke start voor het komend jaar.

Kerstkado: laat je niet meeslepen en verstrikken in deze val van perfectie, hoe het allemaal zou moeten. Herken deze val en lach erom. Geniet van je intenties wat je doet voor jezelf en anderen en weet dat het vaak anders zal gaan dan je zelf zou willen. Bedenk dat we zelf zo weinig kunnen bepalen in het leven……, we kunnen niet eens niet denken aan een gele olifant als we dat willen.

Prettige feestdagen!

Bel of mail me als je vragen of opmerkingen hebt.

Blogs over Mindfullness voor Starters

Facebook pagina Over Mindfulness voor Starters

Alle basistrainingen en coaches mindfulness in Nederland

Feest Over Mindfulness

Geef een reactie