Kan stress je doden? 3 minuten animatie YouTube

Aan het einde van een werkdag voel ik me leeg. Ik voel me moe als ik ’s morgens opsta en geconfronteerd word met mijn werk.
Het vergt heel veel van mij om de hele dag met mensen te werken. Ik voel me compleet uitgeput door mijn werk.

Emotionele uitputting

Dit zijn uitspraken waarop gescoord kan worden om emotionele uitputting vast te stellen. Emotionele uitputting is een van de belangrijkste indicatoren van een burn-out. Score zelf en geef aan je nooit, enkele keren per jaar, maandelijks, enkele keren per maand, elke week, enkele keren per week, elke dag in deze uitspraken te herkennen. Als je deze vragen met gemiddeld met ‘enkele keren per maand’ of meer scoort past het label burn-out klachten volgens CBS bij jou en vele anderen, één op de zeven werkende Nederlanders.

Kijk hier hoe het werkt, drie minuten animatie

Wat te doen?

Naast regelmaat in je leven is het belangrijk te sporten. Je verstookt er de energie mee die opgewekt wordt door stress. Als het meezit slaap je dan beter, volgens De Kloet, emeritus hoogleraar neuro-endocrinologie en farmacologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

Daarnaast staat een mindfulness basistraining bekend als een effectieve aanpak van stress en burn-out en is al enige tijd opgenomen in National Registry of Evidence-Based Programs and Practices (NREPP).

Bronnen
Enquête over arbeidsomstandigheden van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
AsapSCIENCE

Alle basistrainingen mindfulness in Nederland op plaats en datum

Can Stress Kill You? – Over Mindfulness

Geef een reactie