Stappenplan Starters Mindfulness

Mindfulness is de hype voorbij. Mindfulness gaat echt een basiscompetentie worden voor de wereld van morgen. Zorg dat je er op tijd bij bent. En dat je het hart van mindfulness echt leert kennen, niet alleen vanuit de Happinez.

Mindfulness moet je doen

Mindfulness kan je niet leren uit een boekje. Net zoals je piano leren spelen niet uit het boekje kunt leren. Je moet het doen, je moet oefenen om er steeds beter in te worden.
De basistraining zoals die ooit ontwikkeld is en wereldwijd wordt uitgevoerd, bestaat niet voor niets uit 8 weken. Het zijn 8 weken van oefenen, nabespreken, ervaren. In het begin onwennig maar al snel gaat je het oefenen makkelijker af.

Wat eerst te doen als je wilt starten?

Het is natuurlijk handig om wat te grasduinen op internet. Misschien is een beknopte beschrijving voldoende, misschien is het handig wat blogs te bekijken. Of een beschrijving van de achtweekse basistraining.
Als je echt aan de slag wil, kies dan voor een basistraining van 8 weken. Je kunt mindfulness trainen in een uur, in een dag, in 3 dagen of in 30 jaar. Wil je het hart van mindfulness bereiken, dan is een standaard programma van 8 sessies echt een must.
Ga alsjeblieft niet tot die immense groep horen die de mindfulness-klok heeft gehoord maar niet weet waar de klepel hangt. Investeer in jezelf. Gun jezelf een goede, degelijke start. Dan kun je er maximaal van profiteren en het verschil maken. Van een goede basis van acht weken, kun je je hele leven profijt hebben.

Waar vind ik een handig overzicht van trainingen?

Wij hebben geprobeerd een goed en volledig overzicht te maken van het aanbod van alle basistrainingen in Nederland. Je kunt zoeken op plaats, datum en kosten en je kunt de aanbieders bij jou in de buurt vinden via Google Maps.
We hopen natuurlijk dat je met ons overzicht goed uit de voeten kunt. We zijn altijd geïnteresseerd in tips om een nog beter overzicht te maken.

Ga in gesprek met de trainer

Natuurlijk wil je een begeleider die je aanspreekt, in wie je vertrouwen hebt. Misschien heb je sowieso nog vragen. Weet, dat je voor je start de mogelijkheid hebt om kosteloos je wensen en verwachtingen af te stemmen met een trainer. Maak daar gebruik van, wellicht bij twee, zodat je een keuze hebt. Je wordt er zelf alleen maar beter van.

Lees ook
De deskundigheid van een mindfulnesstrainer
Waarom mindfulness bij jou niet werkt

 

 

Bezint Eer Ge Begint

Geef een reactie