Ben je op plek A of B, C en D?

Bregje Hofstede in NRC 17 december 2016: “Mijn generatie is op plek A, maar volgt wat op plek B, C en D gebeurt. Je geest is niet waar je lichaam is. We zijn op drift. We raken onthecht van plaats, tijd en context. Dat veroorzaakt diepe onrust en uiteindelijk een leeg gevoel.”
Als dat voor jou geldt is het misschien verstandig daar wat aan te doen?

Eitje?

Het is eenvoudig te doen om op plek A te blijven, alleen niet makkelijk vol te houden. Maar ook hier geldt, oefening baart kunst, het kan steeds makkelijker, steeds vanzelfsprekender gaan.

Het leven bestaat slechts uit momenten op plek A

O, ik heb mijn momenten gehad en als ik het nog eens over kon doen, zou ik er meer hebben. Ik zou in feite proberen niets anders te hebben. Alleen maar momenten, het ene na het andere, in plaats van zoveel jaar op elke dag vooruit te lopen.

Nadine Stair, 85 jaar

 

Blogs over Mindfullness voor Starters
Facebook pagina Over Mindfulness voor Starters
Alle basistrainingen en coaches mindfulness in Nederland

Bel of mail me als je vragen of opmerkingen hebt.

 

Bregje Hofstede In Nrc 17 Dec 2016

Geef een reactie