MFNL – Met een mond vol tanden over meditatie

‘Wat levert meditatie jou nou eigenlijk op?’. Wat zeg je dan? Het overkwam mij toen ik met vrienden zat te tafelen. Ik moet zeggen, ik kwam er niet goed uit. Ik doe het gewoon elke dag maar denk weinig over het waarom ik het doe. Laat staan dat ik ‘de winst’ daarvan voor anderen helder kan verwoorden.

Tijdens meditatie

Het bleef nog een beetje in mijn hoofd rondspoken. Ik vond dat ik anderen toch wel duidelijker moet kunnen maken wat meditatie mij oplevert.
Maar nu ik er eens wat meer bij heb stil gestaan: meditatie levert mij tevredenheid. Oftewel genoegen, goedkeuring, satisfactie, schik, vergenoegdheid, voldaanheid, voldoening in het moment.
Tevredenheid in het moment van meditatie. Zien wat er is in de realiteit van het moment en dat aanvaarden. Vrede hebben met wat er is. En de ene keer is er meer inzicht en/of aanvaarding dan de andere keer.
Zo kan ik het best verwoorden wat meditatie voor mij oplevert tijdens het mediteren.

Buiten de meditatie om

Deze oefening, training tijdens de meditatie kán effect hebben op mijn gedrag buiten de meditatie. Want door regelmatige oefening, training kan ik soms buiten de meditatie makkelijker in deze staat van onderzoek en tevredenheid terecht komen. Bijvoorbeeld tijdens het wachten bij de kassa van AH.

Om echt vast te stellen wat meditatie voor mij op de lange duur oplevert zou je een vergelijking moeten maken met een Dick Koenis zonder jaren meditatie….;-))

Direct met mij contact via 06 2303 5331.

Blogs voor starters, alle mindfulness basistrainingen en coaches in Nederland

Facebook pagina Over Mindfulness voor Starters

Over Mindfulness Met Een Mond Vol Tanden Staan

Geef een reactie