Mindfulness? Ja, ik wil. Maarrrr…. Zijn er mogelijkheden voor vergoeding van de training? Ja, die zijn er!

Vind een tegemoetkoming in de kosten van een basistraining mindfulness.

Je kunt mindfulness trainen in een uur, in een dag, in 3 dagen of in 30 jaar. Maar wat te kiezen? Wereldwijd is de afgelopen 40 jaar wel komen vast te staan dat als je het hart van mindfulness wilt leren kennen het standaard 8 weekse programma van de basistraining mindfulness wel zo’n beetje een must is. Dit programma is wereldwijd 40 jaar ontwikkeld, onderzocht en beoordeeld op resultaten. Ook verzekeraars en P&O ers zijn er inmiddels van onder de indruk.

Vergoeding Verzekeraars

Dat betekent dat vele verzekeraars het vergoeden van de basistraining hebben opgenomen in hun aanvullend pakket. Hier vind je een overzicht van vergoedingen van de diverse verzekeraars in 2016.
De voorwaarden die zij stellen zijn in het kort:

  • je hebt een verwijzing van een huisarts nodig;
  • de behandelaar is lid van een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging en/of gecertificeerd lid categorie 1 van de VMBN.
De categorie 1-leden van de VBMN voldoen aan voorwaarden die inhoudelijk direct gekoppeld zijn aan de beoefening van mindfulness zelf. Deze trainers zijn dan ook ruimschoots te vinden op ons overzicht.

Tegemoetkoming P&O

Human resource managers en vele andere leidinggevenden zijn ook enthousiast over mindfulness. Op onze Facebook pagina vind je interviews met managers uit het bedrijfsleven over de effecten van mindfulness op mensen en medewerkers in het bijzonder. Bedrijven als Microsoft en Google zijn daarbij goed vertegenwoordigd.

Wil je een training mindfulness volgen, ook vanuit de optiek dat die waardevol kan zijn voor jou als werknemer, kijk dan zeker of je werkgever hierin kan meegaan en bereid is tot (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Nogmaals: steeds meer werkgevers zien de waarde van mindfulness in in relatie tot medewerkers en hun werksituatie.

Aftrekpost Fiscus

Als je een relatie kan leggen met de uitoefening van je beroep is ook de fiscus bereid een training mindfulness als studiekosten mee te nemen.

Lees ook
Het programma van de 8 weekse basistraining.

Verzekeraar, P En O En De Fiscus Over De Basistraining Mindfulness

Geef een reactie