Meer zelf sturen

Mindfulness leven en werken betekent minder aan de automatische piloot overlaten. Er voor zorgen dat je zelf meer aan het stuur komt te zitten.

In plaats van dat ik mijn eten opschrokt, eet ik met aandacht. Ik merk op wat de smaak en substantie van het eten is. Ik kan er voor kiezen om mijn manier van eten aan te passen. In plaats van dat ik de caissière veroordeel als Blondje, kijk ik met aandacht. En merk ik misschien op hoe zij op haar manier haar werk goed wil doen. Dat ik daar respect voor kan hebben en haar dus anders benader.

In plaats van ongeduldig wachten in de rij, wacht ik met aandacht. Ik mer op wat wachten is voor mij op dit moment. Voelen hoe ik sta. Wat de ademhaling doet. Hoe het lichaam in evenwicht blijft. Opmerken dat er drukte in mijn hoofd is. Zorgen misschien. Wachten kan interessant worden en zeker de weerstand daar tegen!

Dit betekent erkennen dat er een automatische piloot is. Hoe die werkt. Zonder direct mee te gaan met de automatische neiging om te reageren.

Geef een reactie