In het moment

Bij mindfulness gaat het om te ontdekken wat er is. In dit moment, nu. Dat zijn we vaak verleerd. We zijn altijd in ons hoofd bezig over straks, morgen of gister.

Ik loop bijvoorbeeld naar een vergadering en ik ben met mijn hoofd bij de agenda van die vergadering. De mensen die er wel en niet zullen zijn. Hoe het de vorige keer ging, hoe afschuwelijk of hoe leuk. En ik denk waarom het zo leuk of afschuwelijk was. Hoe het nu zal zijn. En als-het-maar-niet of als-het-maar-wel, enzovoort.

Of ik doe boodschappen. Ik ben bezig met wat ik zal eten en hoe de anderen dat zullen vinden. Ik bel en vraag en zoek naar de juiste producten. Zo kan mijn hele dag gevuld zijn. Met dingen die gebeurd zijn of moeten gebeuren.

Daar is helemaal niets verkeerds aan, op deze manier bereiken we veel in ons leven. Maar het is niet het héle leven! Wil ik het leven helemaal of half?

Geef een reactie