Een kompas voor de sukkelaar

Druk-druk-druk? Dan ben je een sukkel, zeiden ze….  Om geen sukkelaar te zijn moest er niet gevochten worden tegen ‘getting things done’ (time-management) maar om ‘not getting all done’.
Je hebt dus altijd een keuze, maar wat is daarbij je kompas?
Ben Tichelaar komt daarom nu met een recept voor de drukte-maker, de sukkel. Naast een to-do lijst (zie NRC 25 oktober Economie pagina 19) is het meest indrukwekkend het citaat van Bill George:
De belangrijkste stap in de ontwikkeling van [je] leiderschap is het ontdekken van je ‘ware noorden’, je ‘true north’. 
Immers als je je ware noorden kent, bepaal je iedere keer weer opnieuw je persoonlijke koers. Bij alle stormen in het dagelijks leven, bij elke tegenwind.
Je kunt door allerlei vragen je ‘true north’ vinden. Maar het meest behulpzaam is om rust te creëren in je hoofd. Wanner het stil wordt in je hoofd, krijgen de voor jou echt belangrijke dingen in je leven de kans zich te laten zien. Alsof de mist opklaart en je de contouren gaat zien waar het voor jou toch eigenlijk om gaat.
Misschien minder Mind Full en meer Mindful met een goede mindfulnesstraining. Vind er één bij jou in de buurt, kies uit meer dan 250 basistrainingen op plaats en datum.
Vind Je True North

Geef een reactie